Världsmästerskapet i innebandy

Innebandy är en sport som intresserar många människor. Sporten är mycket stor i Sverige och lockar såväl barn som vuxna. Redan från en tidig ålder börjar man spela innebandy på t.ex. idrottslektionerna, men man kan även spela sporten på en mer seriös och professionell nivå.

När man ser till världsmästerskapet i innebandy så avgörs tävlingen vartannat år för herrar och vartannat år för damer. Redan år 1996 började man att spela sporten på denna typ av nivå, men det var inte förrän ett år senare som även damer kunde tävla i världsmästerskapet. På sidan Innebandy-vm.se kan du läsa allt som du vill veta om mästerskapet.

Sverige har fått riktigt goda resultat genom åren och fortsätter att hålla upp sin höga standard. År 2012 mötte Sverige Finland och vann överlägset med 11-2. Sverige har spelat mot Finland ett flertal gånger och har lyckats ta hem vinsten varenda gång, förutom under år 2016 då Finland vann med 4-3.

Ser man till det totala så har Sverige deltagit 11 gånger och tagit hem vinsten 8 av dessa omgångar. Utöver första pris har Sverige även kommit tvåa i tävlingen och gjort detta de resterande tre gångerna. Under tävlingen delas det även ut ett pris för den mest värdefulla spelaren för just det årets turnering. Alla år från 2012 har Kim Nilsson varit den som fått motta priset och visat sig vara till mycket stor hjälp för vinsterna och för laget. Även när det kommer till damlaget så har Sverige legat på topp väldigt länge och kommit på första plats 7 av 10 gånger. År 2015 tog Anna Wijk hem priset som mest värdefulla spelare och året innan var det Sandra Mattson som lyckades.

Att innebandy är så pass stort i Sverige är kanske inte så konstigt. Sporten är både rolig, fartfylld och spännande och de allra flesta människor har möjlighet att delta. En annan fördel är att sporten är relativt billig, vilket gör att den vänder sig till många olika typer av familjer och ekonomier.